Федерация Зелени Балкани
Български Български   English English  

header
Новини
Практика в Спасителния център на Зелени Балкани – предизвикателството „работа на терен“
[ 28.11.2016 ]
 
Освен работата по дивите пациенти в амбулаторията на Спасителния център в Стара Загора, дейностите на студентите по ветеринарна медицина по проект „Студентски практики“ на Министерството на образованието и науката се провежда и на терен.
 
Подробно
В памет на Хуан Хосе Санчес
[ 16.11.2016 ]
 
Вчера от този свят си отиде приятелят на Зелени Балкани, лешоядите и природозащитата - Хуан Хосе Санчес. Той бе сред партньорите ни в програмата за възстановяването на белоглавите лешояди у нас. Добър човек и скъп приятел! Почивай в мир Хуанхо!
Подробно
Цветно маркиране на гарвани в ПП „Врачански Балкан“
[ 01.11.2016 ]
 
В началото на есента през 2012 г. в Природен парк „Врачански Балкан“ започва редовно и целенасочено улавяне и опръстеняване на гарвани (Corvus corax) от Георги Стоянов от Дружеството за защита на хищните птици, което е партньор в проект по реинтродукцията на белоглавия лешояд на територията на парка.
Подробно
Женският белоглав лешояд K5R, който успешно отгледа едно от първите малки в Източна Стара планина, загина от електропреносната мрежа!
[ 01.11.2016 ]
 
Тези дни екипът на Фонда за дивата флора и фауна /ФДФФ/ получи информация за открит мъртъв лешояд в района на Котел. При проверката бе установено, че това е женският лешояд, маркиран с крилни марки и пръстен К5R, внесен от Испания и освободен през  2012 г. в Централен Балкан.
Подробно
Всички новини >>


Виж Зелени Балкани във Facebook