Федерация Зелени Балкани
Български Български   English English  

header
Новини
Фото конкурс „Балкански Зелен пояс“ 2016
[ 30.06.2016 ]
 
Сдружение Зелени Балкани организира фотоконкурс "Балкански Зелен пояс" 2016 като част от общ проект между БФБ, Зелени Балкани и Евронатур (Германия) за популяризиране на Европейския Зелен пояс.
Каним всички посетители и жители на Балканския Зелен пояс да потеглят на едно изследователско пътуване и да фотографират най-известните мотиви и най-впечатляващите моменти.
Станете част от първия фото конкурс за Балканския Зелен пояс, провеждащ се във всичките девет страни, попадащи в Балканския Зелен пояс!

Подробно
Маркирано бе бебе белоглав лешояд във Врачански Балкан
[ 27.06.2016 ]
 
Едно от първите малки белоглави лешояди във Врачански Балкан от 60 години насам вече носи зелен пръстен В2С, който ще ни позволи да го различаваме занапред.
Подробно
Два белоглави лешояди убити от ток в Креснеското дефиле
[ 21.06.2016 ]
 
Птиците се едногодишни, преминаващи през района по време на тяхната миграция и скитане, разчитаме на ЧЕЗ Разпределение България АД да помогнат!
Подробно
Маркирахме първите лешоядчета, излюпени на свобода в Балкана!
[ 17.06.2016 ]
 
Екипи на Зелени Балкани, Фонда за дивата флора и фауна, Дружеството за защита на хищните птици и алпинисти маркираха първите малки белоглави лешояди, излюпени на свобода във Врачански Балкан и Източна Стара планина от десетки години насам.
Подробно
Всички новини >>


Виж Зелени Балкани във Facebook