Федерация Зелени Балкани
Български Български   English English  

header
Новини
Първите лешояди, които идват в България вече са на път. Очаква се след три дни и над 4000 км, утре да пристигант в Стара Загора.
[ 10.05.2018 ]
 
Първите 12  черни лешояди от Испания, които ще бъдат реинтродуцирани, след изчезването на вида в България, вече са на път за Балканите. Транспортът е организиран от Фондацията за опазване на черния лешояд   Vulture Conservation Foundation, VCF в рамките на проет "Светло Бъдеще за черния лешояд" (ръководен от Зелени Балкани)  - целта на проекта е да възстанови популацията на черния лешояд в страната и най-вече в района на Стара планина. Птиците ще пътуват над 4000 км, в продължение на три дни, преминавайки през Франция, Италия, Словения, Унгария, Румъния, за да достигнат до България.
Подробно
Гости от Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите посетиха Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани
[ 28.04.2018 ]
 
През изминалата седмица Спасителният център за диви животни прие на посещение високопоставени гости от Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите.
 
Подробно
Зоопаркът Шонбрун – втори дом за българско брадато лешоядче!
[ 16.03.2018 ]
 
Зоопаркът Шонбрун във Виена стана втори дом на излюпено брадато лешоядче в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани.
 
Подробно
Брадато лешоядче се излюпи в Спасителния център на Зелени Балкани
[ 23.02.2018 ]
 
Вчера, не без помощта на екипа ни, се излюпи първото пиленце в Спасителния център за диви животни и то не какво да е, а брадато лешоядче!
 
Подробно
Всички новини >>


Виж Зелени Балкани във Facebook