Български Български   Английски Английски  
opos
Консервационни дейности за целеви видове от Директивата за птиците на ЕС - белошипа ветрушка, черен лешояд и царски орел, в основните им местообитания в България
Научи повече


life
Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България
Научи повече

life
Възстановяване на белошипата ветрушка
Научи повече
Новини
​Февруари - вино любов и...бебета лешояди
[ 08.02.2019 ]
 
Нашите приятели, белоглавите лешояди в Природен парк „Врачански Балкан” посрещнаха подобаващо началото на месеца на любовта, в парка вече са установени 7 гнезда на мътещи птици!
повече >>
Пролетно почистване посред зима и профилактичен медицински преглед преди началото на размножителния период на белошипите ветрушки
[ 06.02.2019 ]
 
Климатичните промени са факт и те оказват влияние върху брачното поведение на птиците. Едва началото на февруари е, но вече наблюдавахме първите копулации при белошипите ветрушки, които участват в размножителната програмата на Зелени Балкани , целяща възстановяване на вида в България.

повече >>
Дивите брадати лешояди дадоха ранно начало на размножителната ‘програма’ за този сезон
[ 22.01.2019 ]
 
Размножителния сезон тази година започна рано за брадатите лешояди като още в началото на декември получихме данни за наблюцения на мътещи двойки.
повече >>
Белоглавите лешояди вече мътят своето яйце!
[ 21.01.2019 ]
 
След брадатите лешояди и белоглавите снесоха яйце, което бе предшествано от множество копулации. Това ни дава надежда, че яйцето е оплодено, и че тази година новите родители ще успеят да излюпят свое малко.

повече >>

Всички новини >>Виж Зелени Балкани във Facebook