Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление
Научи повече

Спешни мерки за възстановяване и консервация на видове и местообитания с европейска значимост в комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро
Научи повече

Екологично управление и възстановяване на Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни
Научи повече

 04. ПРОЕКТ LIFE

LIFE19 NAT/BG/000804

Живот за Поморийската лагуна 

Научи повече ТУК


 
Български Български   Английски Английски  
[ 24.10.2023 ] Участие на Зелени Балкани в международна среща, посветена на опазването на рибарките
От 18 до 20 октомври в литовската столица Вилнюс се проведе международна среща, посветена на опазването на речната и малката рибарка, както и на други колониални видове птици, гнездящи по острови, в която участие взеха експерти от няколко страни – България, Беларус, Грузия, Чехия, Хърватия, Словакия, Полша и други.

повече >>

[ 29.09.2023 ] Участие на Зелени Балкани на международната конференция „One Health and Zoology“
Дейностите на Зелени Балкани по проучване и опазване на черноморските бозайници, осъществени с подкрепата на OceanCare, както и на птиците в Поморийско езеро, в рамките на проект LIFE for Pomorie Lagoon, бяха представени на Международната конференция „One Health and Zoology“, която се проведе в периода 27-29 септември 2023 г. в гр. Хисаря.

повече >>

[ 04.09.2023 ] Издаден е нов актуализиран и допълнен списък на видовете птици в района на Поморийско езеро
В края на месец август приключи проект „Живот за Поморийската лагуна“, който включваше дейности по проучване и опазване на орнитофауната в Поморийско езеро – една от влажните зони по нашето крайбрежие с огромно значение за птиците, както за зимуващите и прелитащи от тук мигриращи видове, така и за гнездящите.

повече >>

[ 19.06.2023 ] Китоподобните бозайници в Черно море и прилепите в България – презентация в Поморие На 18.06.2023 (неделя) се проведе презентация в Посетителския център „Поморийско езеро“.
 
повече >>

[ 18.04.2023 ] Отговори на Националната викторина Натура 2000 за 5-ти, 6-ти и 7 клас През първата седмица на април над 600 ученика от 18 училища в страната взеха участие в традиционната викторина за Натура 2000.
 
повече >>

[ 14.03.2023 ] Участие на Зелени Балкани в международния семинар в Ла Бол, Франция
Сдружение Зелени Балкани взе участие в международен семинар, организиран в рамките на проект LIFE Sallina, с над 150 участници. Срещата се проведе във френския град Ла Бол, в съседство с прочутите солници в Геранд, на френското атлантическо крайбрежие. Солниците в Геранд са известни със своята хилядолетна история, датиращи от желязната епоха. Методът на добив и събиране на солта не са се променили през времето, подобно на солниците в Поморийско езеро в България.

повече >>

[ 16.12.2022 ] Зимна приказка на Поморийско езеро
Зимата вече набира сила, а Поморийско езеро приютява все по-големи числености от зимуващи видове. По време на последния мониторинг, проведен от нашите експерти, беше регистрирана и активна миграция от север, въпреки сравнително мекото време през последните дни. Понижаването на температурите, скъсяването на деня и обилните снеговалежи в северните части на континента карат хиляди пернати да предприемат дълго и изтощително пътешествие на юг, до места като Поморийско езеро, където намират храна, спокойствие и почивка.

повече >>

[ 18.10.2022 ] Международна LIFE среща за иновативни подходи в управлението на крайбрежни влажни зони
На 12 и 13 октомври 2022 г., в Бургас се проведе Международна LIFE среща за иновативни подходи в управлението на крайбрежни влажни зони. Събитието се проведе в хибриден формат и събра експерти от цяла Европа. Домакин на събитието бе проект Лагуната на живота / LIFE17 NAT/BG/000558, който е фокусиран върху поддържането на симбиозата човек-езеро в Атанасовско езеро в полза на видовете и местообитанията от европейско значение.

повече >>

[ 07.09.2022 ] Консервационна бригада „Поморийско езеро, 2022“ приключи
И тази година повече от 20 доброволци се стекоха на брега на езерото, за да помогнат за неговото опазване и възстановяване. Работата не е лека, често е свързана с тежък физически труд, пек и жега, а понякога вятър и дъжд. Но за любителите на красивата българска природа това никога не е пречка.

повече >>

[ 20.07.2022 ] Консервационна бригада "Поморийско езеро 2022" от 1-ви до 6-ти септември
Традиционната консервационна бригада на Зелени Балкани в района на Поморийско езеро и тази година ще се проведе от 1-ви до 6-ти септември. Бригадата се провежда като част от проект LIFE19 NAT/BG/000804 Живот за Поморийската лагуна (https://lifeforpomorielagoon.eu/), в който „Зелени Балкани“ си партнира с М-Поморийски солници ЕООД, Българска Фондация Биоразнообразие и биологична станция Тур дьо Валат, Франция.

повече >>


prev 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . . 21 22 23 24 25 26 27 28 next

Виж Зелени Балкани във Facebook