Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление
Научи повече

Спешни мерки за възстановяване и консервация на видове и местообитания с европейска значимост в комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро
Научи повече

Екологично управление и възстановяване на Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни
Научи повече

 04. ПРОЕКТ LIFE

LIFE19 NAT/BG/000804

Живот за Поморийската лагуна 

Научи повече ТУК


 
Български Български   Английски Английски  
[ 09.07.2021 ] Презентация в Посетителския център край Поморие за видовете от Натура 2000 – прилепи и китоподобни На 9-ти юли се проведе първата презентация представена от екипа на Зелени Балкани по проект "Натура 2000 в България - Нови хоризонти", след като Посетителският център се стопанисва от Историческия музей Поморие към община Поморие.
повече >>

[ 06.07.2021 ] Филм за Поморийско езеро ни показва богатството на солената лагуна
Едночасов филм “ЛАГУНАТА НА БЕЛИТЕ ПТИЦИ”, посветен на Поморийско езеро, ни показва уникалното биоразнообразие, което съхранява лагуната. Филмът е създаден в рамките на проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371, в партньорство на Зелени Балкани с БГ ТОП МЮЗИК.

повече >>

[ 15.06.2021 ] Кампания "Чисти води - чисто Черно море"
Тонове боклуци попадат в Черно море - всеки ден! Всички сме гледали тревожни репортажи, виждали сме отровени морски животни и замърсени плажове. Не е ли основно човешко право да живеем в чиста и здравословна околна среда?! Време е да вземем нещата в свои ръце и да превърнем това право в наша кауза!

повече >>

[ 21.05.2021 ] Отговори на викторината за Натура 2000, прилепите и китоподобните Днес, 21-ви май – Деня на Натура 2000 обявяваме резултатите и участниците в онлайн викторината за Натура 2000, прилепи и китоподобни, организирана от Зелени Балкани.

 
повече >>

[ 18.05.2021 ] Отбелязахме деня на Натура 2000 в Сливен, като част от турнето на Зелени Балкани В понеделник 17-ти май отбелязахме деня на Натура 2000 в Сливен в партньорство с Дирекция Природен Парк „Сините камъни” и община Сливен.
 
повече >>

[ 18.05.2021 ] Опровержение на изнесена информация от община Поморие относно Посетителски Център "Поморийско езеро" От местни журналисти изненадващо научихме, че на сайта на община Поморие е публикувано съобщение с провокативен текст и заглавие: „Зелени Балкани“ се отказаха от грижата за Посетителския център в Поморие". 
повече >>

[ 15.05.2021 ] Розово фламинго посети острова с рибарките
Тези дни на гости на колонията гривести рибарки в Поморийско езеро пристигнаха 23 птици от вида розово фламинго. Птиците изненадаха приятно нашите експерти, провеждащи редовния мониторинг на колонията. Наблюдавани бяха да си почиват на острова пред Музея на солта, който е изграден с помощта на доброволците на сдружението. Внасяйки колорит и красота, птиците от своя страна са се възползвали от спокойствието и тишината в района на лагуната.

повече >>

[ 24.04.2021 ] Пролет на Поморийско езеро
Пролетта дойде на Поморийско езеро и с нея започнаха и интересните наблюдения в така ценната солена лагуна. Наред със засилената миграция на хиляди птици, придвижващи се на север към гнездовите си местообитания, започна и гнездовия сезон в езерото. Брачни игри, заемане на територия, вече мътещи птици и много песни – това представлява пролетната картина тук.

повече >>

[ 19.04.2021 ] Рекордна численост на вида малък корморан в Поморийско езеро
По време на редовния мониторинг на биоразнообразието на Поморийско езеро, провеждан в рамките на проект „Живот за Поморийската лагуна“, бе установена рекордна численост на вида малък корморан (Phalacrocorax pygmaeus) - 658 индивида. 

повече >>

[ 19.04.2021 ] Пътешествията на гривестите рибарки от Поморийско езеро продължават
С настъпването на пролетта процеса на миграция продължава да е активен и гривестите рибарки (Sterna sandvicensis) на Поморийско езеро се увеличават, като числеността на почиващите и хранещи се гривести рибарки варира значително в момента – от 30 до 200 индивида. През последната седмица сред множеството рибарки имахме шанса да видим и такива маркирани в местната колония.

повече >>


prev 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . . 21 22 23 24 25 26 27 28 next

Виж Зелени Балкани във Facebook