Новини

[22-10-2019] Международна Нощ на прилепите в с. Първомайци, Велико Търново
Като част от информационната кампания за отбелязване на Международната Нощ на прилепите, ученици от 5, 6 и 7-ми клас и клуб "Приятели на Природата" на ОУ „Елин Пелин“, с. Първомайци се запознаха с потайните ни диви съседи в началото на седмицата.

Екип на Зелени Балкани по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ пренеса празника в класната стая на ОУ „Елин Пелин“, където учениците имаха възможност да си отговорят на въпроси, като "Какво са прилепите?", "Колко пръста имат?", "Как се ориентират?", "С какво се хранят?", "Можем ли да си имаме прилепче?" и други. Под формата на презентация беше представено както световното, така и българското прилепно богатство с всички чудновати представители, усъвършенствали се преди повече от 50 млн. години. След като затвърдихме знанията, отговаряйки на тематична викторина с награди, си сложихме и прилепните криле.

Екипът на Зелени Балкани изказва благодарности за любезната покана и гостроприемство на ръководството на ОУ „Елин Пелин“ и ръководителите Свилен Дракалиев и Даниела Михайлова.
Благодарим на малките природолюбители от клуб "Приятели на Природата" към ОУ “Елин Пелин“ и им пожелаваме да са все така любознателни!

За контакти:
Полина Христова - Специалист комуникации - тел. 0882508721; e-mail: phristova@greenbalkans.org


Допълнителна информация:
Нощ на прилепите

Информационната кампания Нощ на прилепите има за цел да запознае възможно повече хора с важното значението на прилепите, като обори познатите митове и покаже, че летящите бозайници никак не са страшни, а напротив симпатични и полезни.

Прилепи
В страната се срещат 33 от всички 35 вида прилепи, познати в Европа, което нарежда България на второ място в континента по отношение на видовото разнообразие. Всички те са редки и защитени видове, с голямо природозащитно значение.Зелени Балкани са член на международната организация BatLife Europe

 
 
Виж Зелени Балкани във Facebook