Новини

[23-09-2021] На рожден ден на Hills Beer
В неделя следобед по покана на Hills Beer бяхме на 5-тия рожден ден на пивоварна Хилс край Перущица.
За екипът на Зелени Балкани беше важно да запознае възможно най-много посетители със защитените видове в България и екологичната мрежа Натура 2000, ето защо с нас бях макетите на черния и белоглав лешояд, гривестата рибарка, делфина и червеногушата гъска. В допълнение бяха изложбата за прилепите и информация за китоподобните. Направихме мини викторини посредством мащабните пъзели, като за всеки участник имаше за награда информационни материали – дипляни и стикери, благодарение на проект "Натура 2000 в България - Нови хоризонти" и "Светло бъдеще за черния лешояд".
На събитието участваха и други арт работилнички и щандове, така че всички посетители се наслаждаваха на хубава бира, храна и интересни факти и преживявания.

Благодарим най-вече на нашите доброволци от лагер Беглика, които от планината веднага приложиха на практика доброволческите си сили и в това събитие!

Натура 2000
Натура 2000 е най-мащабната координирана мрежа за опазване на природата. Повече от 30 % от територията на България попада в обхвата на мрежата – 120 защитен зони за опазване на дивите птици и 234 защитени зони за опазване на природните местообитания.


За контакти:
Анелия Павлова – Координатор – тел. моб. тел. 0899269576, e-mail: apavlova@greenbalkans.org
Полина Христова – Специалист комуникации –  тел. 0882508721, e-mail: phristova@greenbalkans.org
 
Виж Зелени Балкани във Facebook