Новини

[30-09-2021] На гости на ДГ „Чучулига“ Пловдив с представяне за прилепи и лешояди
В края на месец септември екипът на проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти“ и „Светло бъдеще за черния лешояд“ направиха представяне пред 3 групи от детска градина „Чучулига“, гр. Пловдив.

Анелия и Любка разказаха на малчуганите интересни факти за летящите бозайници -  прилепите посредством красиви фотографии и специална екипировка. Така малките фенове на батман научиха колко са полезни прилепите, защото изяждат купища насекоми вредители. Същият ден имаше и малка изненада – представянето ни не завърши само с тези защитени видове. Благодарение на макета на белоглавия лешояд Гошо, децата разбраха и колко полезни са лешоядите - чистачите в природата.

На всички раздадохме информационни материали за прилепите и детската книжка за лешоядите. Това не е първото ни гостуване при феновете на природата, понеже възпитаниците от години съжителстват заедно с денувката на горските ушати сови, които се разполагат на дърветата, заобикалящи градината!

Децата, родителите и преподавателите също изненадаха екипа на Зелени Балкани – като предварително се бяха подготвили с тематични проекти за прилепите – тъкмо навреме за предстоящата Нощ на прилепите в Пловдив – на 2-ри октомври в Дондуковата градина зад природонаучния музей.

Благодарим от все сърце на всички групи и на координатора на събитието – г-жа Ирена Белева!

До нови срещи!

За контакти:
Анелия Павлова - "Натура 2000 в България - Нови хоризонти" - тел. 0899269576
Любка Гюрова - "Светло бъдеще за черния лешояд" - тел. 0876618186
 
Виж Зелени Балкани във Facebook