Новини

[27-09-2021] Международна нощ на прилепите в Стара Загора За поредна година в Стара Загора отбелязахме Международната нощ на прилепите. Наши любезни домакини бяха Къща - музей "Гео Милев" гр. Стара Загора.

Тази година стават 25 години от отбелязването на Международната нощ на прилепите в Европа. С прилепно турне Зелени Балкани и приятели отбелязват тази дата в 11 града в България.

В Стара Загора се събраха доста "малки прилепчета", които преминаха през преобразяване, ехолокация, обяснена чрез игра, презентация, катерене и подслушване с детектори за звуци.

Дворът на къщата музей се изпълни с любопитни, жадуващи деца за знания, желаещи да научат с какво прилепите са полезни, защо не са страшни, и че са всъщност единствените нощни летящи бозайници. Колко са грижовни прилепните майки, какво е детска градина за прилепи, какво е хибернация и колко години живее един малък прилеп, и още куп други въпроси, на които отговорихме.

Благодарим за пореден път на Екипа на Къща - музей Гео Милев за гостоприемството, отзивчивостта и помощта!

За контакти: 
Поля Русева - 0894059156

ptoncheva@greenbalkans.org

Събитията на Зелени Балкани за отбелязване на Международната нощ на прилепите се провеждат в рамките на проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“:

    
Виж Зелени Балкани във Facebook