Новини

[23-09-2022] Нощ на прилепите - гр. Ловеч
На 20.09.2022г. в гр. Ловеч с любезното съдействие на Община Ловеч проведохме за поредна година Нощ на Прилепите. Отбелязана за първи път преди повече от 25 години, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. 

За да достигне до повече хора в България - основно деца и ученици, ние от Зелени Балкани традиционно отбелязваме това не с еднократно събитие на една дата, а с няколко събития през целия месец. 

Със събитието в Ловеч открихме месецът на Прилепите и ви съветваме да следите фейсбук страницата ни за предстоящите събития! 

В гр. Ловеч децата и посетителите на събитието ни имаха възможността да научат много полезни и интересни факти относно прилепите и техния начин на живот. Оказа се, че тези интересни животинки не просто не са толкова страшни, колкото се говори, а дори са наши приятели!

Освен това, децата имаха възможността да се включат в интерактивен пъзел-игра, който затвърди знанията им за хвъркатите обитатели на тъмни пещери, успяха да подкрепят популяризирането на идеята ни с широки усмивки, като бяха нарисувани кой на ръка, кой на личице и споделиха на свои приятели наученото!

Всяко дете, което дойде на събитието се включи в работилниците ни, в които се изработваха маски с формата на прилепи и ключодържатели - прилепчета. Така нашите малки приятели щяха да са част от идеята, дори след като събитието мине. 

Най-търпеливите останаха до смрачаване и се насладиха на прожекцията на кратък филм за прилепите, а някои дори ползваха специално устройство за “чуване” на прилепи!

Благодарим сърдечно на всички ученици, учители и посетители, които се включиха в събитието! Благодарим, разбира се и на Община Ловеч, които за поредна година бяха наши любезни домакини и ни съдействаха с всичко необходимо за провеждането на Нощ на прилепите!

За контакти:
Поля Русева - координатор по проект, тел. 0894059156,
ptoncheva@greenbalkans.org


Събитията на Зелени Балкани и приятели по случай Европейска нощ на прилепите се осъществява благодарение на:
 
Виж Зелени Балкани във Facebook