Новини

[01-06-2018] Детство в Квартала - интерактивната платформа
Уважаеми Мами и Татковци,
наближава 1 юни - Денят на детето, и сигурно вече се чудите как да усмихнете вашите мъничета ? От екипа на Къщата на Архитекта ви предлагат различната алтернатива ... нека децата ви бъдат любознателни откриватели и намерят заниманията, които ги радват и вдъхновяват.

Зелени Балкани ще ви отведат в  "Пещерата на прилепите".

Проектът е  насочен към децата, защото искаме от ранна детска възраст те да опознаят "дивите си съседи" прилепите, да не се страхуват от тях, да разберат колко всъщност са полезни и защо е важно да ги има край нас."

Дейността е част от Проект „Диви съседи“ – опазване на редките видове, обитаващи сградите в Стара Загора“, финансиран по програма „Ти и Лидл за по-добър живот“.

Проектът цели решаването на един от най-актуалните и сериозни проблеми, свързани с унищожаването на защитени видове в национален мащаб, а именно – унищожаването на индивиди и техните местообитания  по време на мерките за енергийна ефективност и санирането на сградите.

В платформата "Детство в Квартала" по интерактивен и забавен начин ще представят своите дейности: Детска театрална студия "Метроном" , Детска музикална формация "Звездопад", мрежа „Хлебни къщи”, Арт Студио Дизайн, СНЦ „Зелени балкани”, Център по сугестопедия „Благодаря“, Театрална езикова лаборатория, EVIAs Kitchen, цирк "Играчка-Плачко'', Национално училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" и всички вие даващи от сърце по пътя към порастването.

Ще е весело, красиво и подкрепящо!

Входа е СВОБОДЕН за посетители и участници!
Мястото е уникално - дома на арх. Христо Димов /1923/ , един от малкото оцелели архитектурни паметници на културата в града ни, припознат от 2012 година като независимо пространство за изкуство с наименованието Къщата на Архитекта.

Програма:

30 май / 17:00 - 20:00 ч.

Работилница на цирк "Играчка-Плачко''
" Елате с нас, цирк "Играчка-Плачко'', да направим заедно най-страхотните сапунени балони.В нашата работилница всеки ще може да даде полет на една мечта затворена в балон. Балоните ще полетят, ще се спукат над града, ще го изкъпят в мечти и заедно ще го претворим и украсим"

Театрална Езикова Лаборатория, организирана от група вълшебни куклени актьори от Държавен куклен театър, Стара Загора.
"Заповядайте на предварителни информационни срещи с нас в Къщата на Архитекта, за да ви запознаем с Първата по рода си лятна Театрална Езикова Лаборатория за деца от 1-ви до 4-ти клас. Създаването на лятна Театрална Езикова Лаборатория за деца е провокирано от идеята да експериментираме в сферата на изучаването на чужд език чрез средствата на кукления театър. Главната задача е да събудим любопитството на децата, като им предложим един по-различен начин за трупане на знания. Ще съчетаем полезното с приятното! "

"Пещерата на прилепите"
"Проект на СНЦ "Зелени Балкани" насочен към децата, защото искаме от ранна детска възраст те да опознаят "дивите си съседи" прилепите, да не се страхуват от тях, да разберат колко всъщност са полезни и защо е важно да ги има край нас."


31 май /11:00 - 14:00 ч;
/ 17:00 - 20:00 ч.

11:00 – 14:00 ч. EVIAs Kitchen - мобилна кулинарна работилница за здравословна храна за малки и големи.
"Включвайки се в процеса на готвенето децата се забавляват и разбират за значението и качествата на полезната храна. Доброто хранене е особено важно, за да растем и да се развиваме здрави и да осъществим пълния потенциал, който ни е даден от природата и живота"
.
17:00ч. Открита сцена на таланта
с участието на Детска театрална студия "Метроном" към Национално училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" и Детска музикална формация "Звездопад" към Народно читалище "Свети Климент Охридски 1858г."

01 юни /17:00 - 20:00ч.

"Търкулнала се питката ” - хлебна творилница
"Заповядайте, малки и големи, заедно да замесим вкусни пити и ги наречем с Усмивката, Любовта, Спомените, Мечтите, които събуждат във всеки един от нас. Първи юни - празник на радостта, добротата и невинността!"


Изложба на Арт Студио Дизайн
"В АртСтудиоДизайн развиваме две основни форми: РИСУВАНЕ и ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН. Графичният дизайн е една супер креативна и модерна област. Научават се графичните програми Photoshop, Illustrator и художествени знания за да се създадат творчески проекти с размах и фантазия. Рисуването, развива художествената грамотност във всички сфери- рисунка, графика, приложни изкуства, дизайн По специална е подготовката в студиото за тези, които кандидатстват АРХИТЕКТУРА и различните видове ДИЗАЙН, съобразени със съответните изпити. Като краен резултат се създават творби, които могат да формират ПОТРФОЛИО за кандидатстване в художествени специалности у нас и в чужбина. Най- важната цел на студиото е реализация на таланти , идеи и много удовлетворение от постигнатото. Ръководител Атанаска Янева. Сградата на НТС "


Сугестопедично занятие за деца на Център по сугестопедия „Благодаря“
"Център по сугестопедия „Благодаря“ представя Сугестопедично занятие за деца на възраст 10-12 години, включващо голям брой междупредметни връзки или с други думи: Ще говорим за пътешествия и за прекрасната ни земя, Ще си припомним континентите, моретата и океаните; Ще прочетем една вълнуваща пиратска история; но ще поговорим и за действителни исторически събития. Ще бъдем истински мечтатели-откриватели, ще се насладим на класическа музика, ще танцуваме, ще рисуваме! Ще сърфираме в глобалната мрежа; Ще четем и говорим на английски; Ще пеем песни на испански и френски; Ще решаваме задачи…. на български; Ще забавляваме ПО ДЕТСКИ!"

... и още много ЧУДЕСА!

" Има два начина да изживееш живота си , единия е да не вярваш в чудеса, а другия е да знаеш че всяко нещо е ЧУДО! "
Алберт Айнщайн

линк към събитието: https://www.facebook.com/events/136380923890294/
Събитието е организирано от екипа на Къщата на Архитекта 
Виж Зелени Балкани във Facebook