Новини

[04-10-2018] Международна нощ на прилепите в Стара Загора се проведе в Къщата на Архитекта
Международната нощ на прилепите в Стара Загора се проведе на 02 октомври, като това бе едно от тринайсетте събития, планирани в различни градове на България.

Организирана бе от Зелени Балкани, в партньорство със Спелео клуб Саламандър – Стара Загора и Къщата на арх. Димов, които бяха любезни домакини на събитието.

Атракцията на събитието беше импровизираната пещера – подземният етаж на Къщата, който с малко декорация се превърна в типично прилепно местообитание и сцена за нашата прилепна презентация. Спелео клуб Саламандър предоставиха изложба на фотографии от международния фотоконкурс „Пещерите и ние“. Фотографиите са направени в едни от най-атрактивните пещери по света, които ни помогнаха да обясним на децата как изглежда подземният дом на прилепите и в какво се изразява работата на спелеолозите, изследващи прилепите.

В двора на Къщата, който е чудесно място за игри, направихме работилничка със различни творчески занимания, и викторини, свързани с прилепите. Всички деца получиха като подарък книжката „Приключенията на прилепа Дарки“.

Дейността е част от Проект  „Диви съседи“ – опазване на редките видове, обитаващи сградите в Стара Загора“, финансиран по програма „Ти и Лидл за по-добър живот“.
 
       
 
Виж Зелени Балкани във Facebook