Новини

[24-09-2019] Нощ на прилепите в Стара Загора
С поредица от филмчета за прилепите, пещерни възли и екипировка за спускане в пещери, сладки прилепи, маски и арт ателиета  премина Нощта на прилепите в Стара Загора, която се проведе на 20 септември.

Информационната кампания „Международна нощ на прилепите“  се провежда за 23-та поредна година като през 2019-а ще се отбележи в 9 града в България. Един от тях беше Стара Загора.

Градската градина се превърна в място, на което всяко дете имаше възможността да научи любопитни факти за прилепите, да се наслади на изложбата на различни видове, които се срещат в България, да си направи магнит прилеп от полимерна глина, да се научи как се правят специални обезопасителни възли, които се използват в пещерите, за да се изследват местообитанията на прилепите. И не на последно място да пробват екипировка, които прилепарите използват при спускането си в пещери или отвесни склонове. Вечерта приключи със забавни клипове, създадени от специалистите от Център за изследване и защита на прилепите (ЦИЗП) към БАН. За всяко дете имаше и подарък книжка за „Приключенията на прилепчето Дарки“.

Следващата ни спирка е в град Плевен, очаквайте ни!

Зелени Балкани са член на международната организация BatLife Europe.

Събитието е част от проект: 
 
Виж Зелени Балкани във Facebook