Новини

[03-12-2019] Нощ на прилепите и Ден на Черно море в „Приказка без край“
Спомняте ли си децата от Къща за четящи хлапета в гр. София? А продължението на приказката за червеногушия гъсок Брент? Оказва се, че вече си имат нов любим защитен вид – прилепчето Дарки. Международната нощ на прилепите бе отбелязана и в „Приказка без край“ през месец октомври – с книжката „Приключенията на прилепчето Дарки“ и рисунки на прилепи, разбира се. А с уникалните творби на малчуганите, вдъхновени от исторята на ръждивия вечерник Божидар, може да се запознаете в приложения файл по-долу.

Припомняме, че Международната нощ на прилепите се отбелязва в над 30 държави от 1992 г., включително България. Целта на информационната кампания е да запознае възможно най-много хора с важността на прилепите и да покаже, че летящие бозайници не са никак страшни, а напротив – симпатични и полезни. Тази година в кампании организираха инстититуции и организации от над 10 града в страната, а редица други отбелязаха със самостоятелни събития.
 
Пренасяме се към друга международа дата, а именно 31 октомври – Ден на Черно море. Миди, риби, делфини ... всичко, което можем да видим в морето е отбелязало заедно с хлапетата тази така важна дата, чиято цел е да повиши вниманието относно опазването на уникалната Черноморска екосистема. Моля, запознайте се с морските обитатели във видеото:Благодарим на Анелия Пенкова и екипът на „Приказка без край“ за креативността и за това, че винаги намират начин да запознаят четящите хлапета от „Приказка без край“ с работата на Зелени Балкани и важните екологични дати. Очакваме с нетърпение информация от бъдещите инициативи!

И припомняме – всеки, който има желание да се включи в отбелязването на Деня на влажните зони, Деня на Натура 2000, Ден на Черно море или която и да друга екологична дата, може да се обърне за допълнителна информация на посочените по-долу контакти.

За допълнителна информация:
Анелия Павлова – Координатор – тел. 0899269576; e-mail: apavlova@greenbalkans.org
Полина Христова – Специалист комуникации – тел. 0882508721; e-mail: phristova@greenbalkans.org


 
Виж Зелени Балкани във Facebook